Yrittäjän Myday 23.7.2022

AAMU

Laiska yrittäjä aloittaa päivänsä nukkumalla ilman herätyskelloa kymmeneen. Hän ei jaksa nousta saatuaan silmänsä auki. Noin 20 minuutin kuluttua voimia on kerätty riittävästi laihan aamukahvin keittämiseen. Liian vahva aamukahvi pilaa päivän toisen parhaan hetken. Aamuköllöttelyn sängyssä kahvikupin kanssa.

Yrittäjä lojuu pari tuntia lähinnä sängyssä ja pesee pari koneellista pyykkiä. Hän on surkea kokki, joten hän ei kokkaa. Tänään ei edes jaksa tehdä aamupalaa, koska aamu oli vielä normaaliakin hitaampi. Lopullisesti sängystä noustessa kello on lähemmäs 12, joten onkin jo aika suunnata lounaalle.

LOUNAS

12.30 El Nam tarjoilee lounaaksi tarjouksesta kanaburriton.

SIIVOOUSTA

13.30 työpäivä alkaa Uittamon salilta ja edessä on pikasiivous, roskisten tyhjennys ja salin pyykit koneeseen.

UIMAOPETTAMAAN

13.55 yrittäjä nostaisi normaalisti kytkintä, käynnistäisi söpön vespan tai ison moottoripyörän, muttei tänään, koska ne kaikki ovat enemmän tai vähemmän rikki. Neljä kuudesta ajoneuvosta ei edes käynnisty ja viides on talvisäilössä. Heinäkuussa. Mutta ei anneta sen häiritä. Yksi ajoneuvo toimii aina. Siispä yrittäjä pyyhkäisee käymään vanhan kaksitahtisen skootterin ja haisee tänäänkin bensiiniltä.

14.10 yrittäjä saapuu bensan kevyt tuoksu nenässä Kupittaan maauimalaan ja pitää kaksi uinnin yksityisopetusta. Keli on mahtava, koska taivaalla on pilviä ja iho ei kärvähdä heti. Töissä on (kuten aina) ystävällisiä ja palvelualttiita uimavalvojia, jotka kysyvät heti, mitä yrittäjälle kuuluu. Päivä parani siis heti. Oppilaat ovat kivoja ja oppivat tänään erityisen hyvin. Tunnen kiitollisuutta, että saan tehdä juuri tätä työkseni.

Tänään oltiinkin pitkästä aikaa hetki uima-altaassa ilman aurinkorasvaa. Normaaliin ulkotyöpäivään kuuluu kunnon rasvaläträys.

Kuva on parin viikon takaa aurinkoiselta illalta. Täällä saliyrittäjä polttaa nahkansa joka kesä.

16 möngin ylös altaasta ja 16.15 Derbi kaartaa kohti kuntosalia.

PYYKKIHUOLTOA

16.30 ripustan pyykit salilla ja laitan lisää pyörimään.

HIERONTOJA JA PÄIVÄLLISTÄ

16.45 Asiakas hyppää hierontapöydälle. Jes, pääsee tekemään käsillä ja jutustelemaan tutun asiakkaan kanssa.

17.30 Päivälliseksi on puolikas K-Citymarketin herkullista ruispatonkia.

17.45 uusi asiakas tulee sisään, valmiina hyppäämään pöydälle. Jännittää vähän. Uusi asiakas tietää sitä, että täytyy osata käyttäytyä siivosti. Lupaan asiakkaalle vaihtavani ensitöikseni kunnon housut, koska keikun salilla itse leikatuissa farkkushortsijämissä. Asiakas nauraa ja sanoo, ettei hänen takiaan tarvitse, että olen hyvä juuri noin. Huh. Mahtava asiakas. En vaihda housuja ja uskallan olla oma itseni.

19.30 Päivälliseksi numero 2 on puolikas K-Citymarketin herkullista ruispatonkia.

KUKKIEN KASTELUA

20.00 Kukkien kastelua. Ei omien. Omat kukat tapan. Hierojamme kukat täällä salilla olen luvannut yrittää pitkää hengissä. Se on vaikeaa. Salin asiakkailta tuli jo palautetta, että kukat kuolevat, ellen hoida niitä paremmin. Shit. Yrittäjä pinnistelee parhaansa mukaan ja antaa vettä kukille.

ATK-HOMMIA

20.15-00.15

Tietokoneella jumitusta. Palkanmaksuasioiden hoitoa, seuraavan viikon kalenterointia, nettisivujen päivitystä, ajanvarausjärjestelmien testausta ja uuden ajanvarausjärjestelmän upottaminen nettisivuille. Lopuksi tämän päivityksen kirjoittaminen.

Perkele, kun hävettää laittaa ihmisille tärkeitä viestejä klo 23 jälkeen. Mutta minkäs sille voi. Mun aivot on terävimmillään juuri nyt. Jos en laita nyt, jääpi laittamatta.

Kohta on pakko nousta ylös, koska olen vielä luvannut olla kuskina ja pyörähtää Sauvoon. Onneksi kello soi huomenna vasta klo 10, joten herään varmaan sitä ennen. Tänään on vielä luvassa jokaisen päivän paras kohokohta. Omaan sänkyyn rojahtaminen. Mikäs yrittäjän päivässä olisi sitä parempaa? Ei mikään. Hyvää yötä!

-Anni